Grafický návrh a předtisková příprava publikací pro developera - Glazova, Valeriia (2020)
Práce je zaměřena na tvorbu návrhu tištěné publikace. Cílem práce je představit problematiku vytváření tiskovin, popsat náležitosti a základní principy tvorby, a zároveň předvést celý grafický proces na konkrétní brožuře prezentující developerský projekt. Teoretická část seznamuje s hlavními typografickými pojmy a pravidly sazby textu. Věnuje se správnému výběru písma, barev, kompozice, vazby, formátu a dalších grafických prvků ovlivňující design publikace. Následně popisuje způsob přípravy souboru pro tisk, a v závěru poskytuje přehled současných typografických trendů. Praktická část obsahuje analýzu konkurence a popis person představující cílové skupiny projektu. Dále řeší aplikaci poznatků z analytické a teoretické části na návrhu prezentační brožury developerského projektu East Gardens. Sděluje celý proces práce od vymýšlení konceptu po tvorbu finálního výstupu a přípravy tiskového souboru.