Grafický návrh a předtisková příprava publikací pro developera - Glazova, Valeriia; Rešovská, Barbora; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce je zaměřena na tvorbu návrhu tištěné publikace. Cílem práce je představit problematiku vytváření tiskovin, popsat náležitosti a základní principy tvorby, a zároveň předvést celý grafický proces na konkrétní brožuře prezentující developerský projekt. Teoretická část seznamuje s hlavními typografickými pojmy a pravidly sazby textu. Věnuje se správnému výběru písma, barev, kompozice, vazby, formátu a dalších grafických prvků ovlivňující design publikace. Následně popisuje způsob přípravy souboru pro tisk, a v závěru poskytuje přehled současných typografických trendů. Praktická část obsahuje analýzu konkurence a popis person představující cílové skupiny projektu. Dále řeší aplikaci poznatků z analytické a teoretické části na návrhu prezentační brožury developerského projektu East Gardens. Sděluje celý proces práce od vymýšlení konceptu po tvorbu finálního výstupu a přípravy tiskového souboru.
Vedoucí práce: Barbora Rešovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses