Různorodé přístupy k využití 3D tisku v praxi - Bulan, Petr; Bubeníček, Jan; Dušek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem bakalářské práce bylo představit možnosti, přístupy jak užitečný 3D tisk je. Bakalářská práce krátce popisuje základy 3D modelování a jeho možnosti využití. V hlavní části se zaměřuje na zhmotnění 3D modelu pomocí technologie 3D tisku, jakožto relativně přístupné metodě reálné reprodukce. Zmiňuje základy, náležitosti a spletitost 3D tisku. Dále je pak v práci rozebrána využitelnost 3D tisku v dnešní době a to zejména v zaměření na alternativní způsoby využití 3D tisku v praxi, kdy je 3D výtisk mnohdy pouze mezičlánkem procesu. V praktické části bakalářské práce vznikly tři 3D modely, kdy ke každému z nich bylo přistupováno s odlišným způsobem využití metody 3D tisku. A to jako volné modelování, přesnost rozměrů a mezičlánek procesu. Přičemž je kladen důraz na užitečnost 3D výtisků.
Vedoucí práce: Jan Bubeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses