Data-mining analýza - reklamní aktivity ubytovacích služeb - Chmelík, Tomáš; Novák, Michal; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu masmediální komunikace na trhu ubytovacích služeb ve vybraných mediatypech televizi, tisku a rozhlasu. Akcent je kladen na data mining analýzu časového vývoje reklamních aktivit subjektů na českém trhu ubytovacích služeb v období od 2010 do 2018. Práce přináší teoretické poznatky o reklamě, masmediálním plánování, českém mediálním trhu a trhu ubytovacích služeb. Poskytovatelem dat pro tento výzkum je společnost Nielsen Admosphere, a.s., která provádí komplexní mediální monitoring v českém mediálním prostředí. Empirická část je postavena na data miningové metodice CRISP-DM. Přínosem práce je zevrubná analýza vývoje reklamních aktivit, mediálního trhu a prognóza budoucího vývoje masmediální komunikace na českém trhu ubytovacích služeb. Získané poznatky naleznou své uplatnění v oblasti manažerského rozhodování, marketingu a také jako východisko pro další výzkumy v této oblasti.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses