Motivace a spokojenost zaměstnanců ve vybraných institucích státní správy se zaměřením na zaměstnanecké benefity, rozvoj zaměstnanců a moderní přístupy k práci - Hlavešová, Vilemína; Němec, Otakar; Trutz, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem diplomové práce je zjistit motivační faktory zaměstnanců ve vybraných institucích státní správy, konkrétně Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Ministerstva zdravotnictví ČR, současně posouzení důležitosti zkoumaných motivačních faktorů a zjištění míry spokojenosti s jejich úrovní. Zvolenými motivačními faktory, na které se výzkum zaměřuje, jsou rozvoj zaměstnanců, zaměstnanecké benefity a work-life balance. Dílčím cílem práce je posouzení zvolených institucí jako moderního zaměstnavatele a work-life balance byla pro tento účel zvolena jako hlavní oblast. Výzkum se skládá z kvalitativní a kvantitativní části. Kvalitativní částí jsou polostrukturované rozhovory s personálními řediteli vybraných institucí a kvantitativní část je uskutečněna prostřednictvím vlastního dotazníkového šetření v těchto institucích. Výsledky výzkumu v obou institucích jsou porovnány. Očekávaným přínosem práce jsou navržená doporučení na základě zjištěných výsledků, v případě zjištěných nedostatků i nápravná opatření pro zvýšení motivace a spokojenosti zaměstnanců. První část práce se věnuje teoretickému vymezení základní ideje - motivace, pracovní spokojenosti a vymezení zkoumaných motivačních faktorů. Praktická část práce představuje obě pro výzkum zvolené instituce, zpracovává rozhovory s jejich personálními řediteli a analyzuje dotazníkové šetření. V závěru práce jsou navržena doporučení pro zlepšení motivace a spokojenosti zaměstnanců vybraných institucí.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses