Spotřební výdaje domácností - Bendová, Simona (2020)
Diplomová práce se věnuje problematice spotřebních výdajů domácností. Práce se skládá ze tří částí. První část se zabývá rešerší literatury na vybranou tématiku. Jsou rozebírány některé faktory, které autorka dále rozpracovává v analytické části. V této části je také shrnutý vývoj spotřebních výdajů v České republice a nastíněna predikce budoucího vývoje. Následující dvě kapitoly jsou věnovány výzkumu spotřebních výdajů domácností v České republice. Výzkumná část hledá odpovědi na stanovené otázky. První část zjišťuje, které položky zaujímají největší část celkových spotřebních výdajů domácností. Druhá část hledá odpověď na výši poměru spotřebních výdajů na čistém disponibilním důchodu domácnosti. Poslední část je zaměřena na zjištění závislosti vybraných faktorů na spotřební výdajích. Pomocí dotazníkového šetření autorka získala odpovědi na vznesené otázky, které potvrzují nebo vyvracejí předchozí analýzu. V závěru je provedena komparace výsledných dat z dotazníků a dat sekundárních z Českého statistického úřadu.