Automobilový průmysl a elektromobilita - Sodomová, Aneta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá elektromobilitou, jakožto významnou součástí automobilového průmyslu. Cílem práce je zjištění postojů zákazníků k elektromobilům. Literární rešerše práce se zabývá tématem elektromobility jako takové, charakteristikou zákazníků a dalšími souvisejícími pojmy jako nabíjecí infrastruktura, ekologie či zdroje elektřiny. Aplikační část je věnována kvantitativnímu výzkumu, který slouží ke zpracování cíle práce za pomocí výzkumných otázek. Závěr aplikační části zobrazuje hodnotové křivky jako součást jednoho z nástrojů strategie modrého oceánu, a to sestavené na základě zákaznických preferencí a aktuální nabídky vybrané auto-mobilové firmy, zobrazené v obrazu strategie.