Transparentnost odměňování zaměstnanců - Kubišová, Andrea; Král, Pavel; Klattová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Diplomová práce se zabývá literární rešerší transparentního systému odměňování, mzdového tajemství, vnímání spravedlnosti a vzniku závisti na pracovišti. Zkoumá a popisuje jejich dopady i vzájemné souvislosti. Případová studie provedená na čtyřech společnostech s rozdílnými systémy odměňování zkoumá vnímání zaměstnanců vůči zavedeným systémům odměňování a odhaluje faktory vnímání transparentnosti v odměňování. Sběr dat proběhl na základě polo-strukturovaných rozhovorů a pozorování zaměstnanců při práci. Získaná data byla vyhodnocena pomocí tematické a průřezové analýzy. Z výsledků vyplývá několik faktorů vnímání transparentnosti, a také potvrzuje spojení mezi transparentností a vnímání spravedlnosti a závisti na pracovišti.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses