Ekonomická a ekologická hlediska běžných pohonných hmot a CNG - Jelínková, Martina; Syrovátka, Oldřich; Kocourek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato diplomová práce se věnuje analýze a porovnání vlivů na životní prostředí a ovzduší způsobených používáním pohonných hmot v dopravě, konkrétně benzínu, nafty a stlačeného zemního plynu. Řeší rovněž nákladové aspekty používání jednotlivých paliv. Pozornost je věnována především emisím CO2 vypouštěným do ovzduší a ekonomické analýze nákladů spojených s používáním zmíněných paliv. Zjištěné výstupy a metody jsou následně aplikovány na vozový park modelové firmy a poté je vyhodnocena nejefektivnější varianta pohonné hmoty pro běžný provoz. Hlavním výsledkem práce jsou výstupy, které přináší komplexní pohled na alternativní palivo CNG jako na nejšetrnější a nejekonomičtější pohonnou hmotu ve srovnání s konvenčními palivy, čemuž předcházela detailní analýza a porovnávání.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses