Potenciál úspěšnosti nově vznikající firmy poskytující chytré domácnosti v České republice - Ertl, Marek (2020)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit potenciál úspěšnosti podnikatelské příležitosti, kterou autor spatřuje v poskytování chytrých domácností. Na základě zpracované literární rešerše odborné literatury vychází autor z vybraných částí podnikatelského plánu pro účely majitele, či managementu firmy k ověření úspěšnosti podnikatelské příležitosti v části praktické. Prvním cílem práce je prostřednictvím autorova vlastního výzkumu ověření závislosti mezi zájmem o nákup chytré domácnosti a demografickým rozdělením obyvatel ČR. Druhým cílem práce je definice cílové skupiny zákazníků chytrých domácností, která je provedena opět na základě výsledků autorova vlastního výzkumu. Třetím cílem práce je prostřednictvím PEST analýzy a Porterova modelu pěti sil identifikovat faktory makroprostředí, které mohou pozitivně i negativně ovlivnit úspěšnost takovéto firmy. Čtvrtým cílem práce je tvorba marketingové strategie reflektující identifikovanou cílovou skupinu zákazníků chytrých domácností, a to prostřednictvím vhodného positioningu a marketingového mixu 4P. Posledním cílem této práce je ověření finanční životaschopnosti projektu prostřednictvím rozhodovacích stromů, jejichž výsledky jsou zpracovány ve výkazu zisků a ztrát.