Manželství, registrované partnerství a majetek - Vágnerová, Lucie (2020)
Tématem práce je manželství, registrované partnerství a majetek. Cílem práce je od-povědět na otázku, zda je česká legislativa v oblasti manželských svazků a registrovaného partnerství dostačující a efektivní. V práci se věnuji rozdílům mezi oběma instituty a detailněji se zaměřuji na oblast majetku. Analyzuji situaci v Evrop-ské unii a podrobněji se věnuji belgické legislativě. Výstupem práce jsou doporučení pro změny v legislativě ČR.