Manželství, registrované partnerství a majetek - Vágnerová, Lucie; Hejda, Jan, 1955-; Vopátek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tématem práce je manželství, registrované partnerství a majetek. Cílem práce je od-povědět na otázku, zda je česká legislativa v oblasti manželských svazků a registrovaného partnerství dostačující a efektivní. V práci se věnuji rozdílům mezi oběma instituty a detailněji se zaměřuji na oblast majetku. Analyzuji situaci v Evrop-ské unii a podrobněji se věnuji belgické legislativě. Výstupem práce jsou doporučení pro změny v legislativě ČR.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses