Využití metod manažerského rozhodování za rizika a nejistoty - Šic, Zdeněk; Pudil, Pavel; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato diplomová práce využívá metody manažerského rozhodování za rizika a nejistoty při řešení konkrétního rozhodovací problému, kterým je v tomto případě stěhování pobočky zaběhlé cestovní agentury v Jindřichově Hradci ze zapadlých prostor v Panské ulici na frekventovanější Masarykovo náměstí. Sestavená rozhodovací matice představuje výchozí bod pro aplikaci jednotlivých pravidel v případě diskrétních faktorů rizika. Mezi tato pravidla se, v případě rozhodování za rizika, řadí pravidlo očekávané hodnoty, pravidlo očekávané hodnoty a rozptylu a hodnota dokonalé informace. V případě rozhodování za nejistoty jsou využita pravidla Minimax, Maximax, dále pak Laplaceovo, Hurwiczovo a Savageovo pravidlo. Při práci se spojitými faktory rizika je využita metoda Monte Carlo. Jelikož se jedná o ex post analýzu, tak je cílem této diplomové práce zjistit, zdali bylo stěhování pobočky správným rozhod-nutím, popřípadě vysvětlit, proč rozhodnutí správné nebylo a navrhnout lepší vari-antu.
Vedoucí práce: Pavel Pudil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses