Zhodnocení aplikací mhealth - Douda, Jiří (2020)
Cílem bakalářské práce je analyzovat vybrané mobilní aplikace monitorující pohybovou aktivitu uživatelů a shrnout jejich slabé a silné stránky. První část práce se věnuje problematice mHealth, tedy mobilního zdravotnictví, a to zejména v souvislosti s pohybovou aktivitou. Je rozčleněna do více podkapitol popisujících historii zvoleného tématu, výhody mHealth, kategorizaci mHealth či význam mobilních aplikací v této oblasti. Ve druhé části je provedena analýza celkem devíti aplikací a následně jsou navržena možná řešení napomáhající ke zlepšení některých jejich funkcí včetně navržení „ideální“ aplikace na základě získaných poznatků.