Míra bezpečnosti na státních vzdělávacích institucích podle směrnice GDPR - Šobíšek, Jan; Syrovátková, Jana; Andraščík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato práce se zaobírá tématikou nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto osob, které se následně aplikují na vzdělávací instituce. Spolu s tímto nařízením vznikly nové povinnosti pro zpracovatele. Pokud by zpracovatelé toto nařízení nedodrželi, mohli by být vystaveni riziku obdržení vysokých pokut. Se zavedením směrnice 95/46/ES o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů byl zrušen zákon 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, který byl následně nahrazen zákonem 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Cílem práce je zjištění, zda vzdělávací instituce dodržely nařízení plynoucí z nařízení GDPR a na jaké úrovni je jejich zabezpečení. Druhým cílem je pak navržení opatření vhodných pro nápravu nebo zlepšení stavu.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses