Využívání moderních digitálních prostředků ve vzdělávání na OA - Vocetka, Lukáš (2020)
Bakalářská práce se zabývá významem digitálních kompetencí a charakteristikou moderních digitálních prostředků, výukových systémů, nástrojů pro zpětnou vazbu a jejich využitím ve vzdělávání. Soustředil jsem se na popis kompetencí učitele, materiálních a technických výukových prostředků a jejich členění, dále na různé formy vzdělávacích systémů a aplikací sloužících jako nástroj pro poskytnutí studijních materiálů pro studenty. V práci jsou kompetence popsány a rozděleny z klasického hlediska až po popis digitální kompetence učitele. Výukové prostředky jsou též podrobně popsány. Dále je v práci uvedeno, jak dané výukové systémy a aplikace fungují a k jakému účelu jsou určeny. V praktické části jsem se zaměřil na kvalitu digitálních kompetencí vyučujících, jejich ochotu vzdělávání se v obsluze moderních digitálních prostředků a vybavenost tříd těmito prostředky na obchodních akademiích ve většině krajů České republiky.