Determinanty určující mzdy v esportu - Novák, Lukáš; Čihák, Jakub; Miklánek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je analýza determinantů určujících výši hráčských platů v esportu se zaměřením na League of Legends v letech 2017 až 2019. Práce se zabývá popisem esportu, komparací esportu s tradičními sporty a sledovaností esportu. Práce zkoumá esport soutěže, včetně jejich sledovanosti a způsobu sledování. Dále diskutuje teorii lidského kapitálu a teorii diskriminace na trhu práce. Práce diskutuje následky diskriminace na trhu práce. Práce zkoumá, pomocí regresní analýzy, jakou roli mají týmové a individuální statistiky a zda nedochází k platové diskriminaci na základě etnické příslušnosti. Jako statisticky významné se projevily proměnné umístění týmu, počet eliminací soupeře a další individuální vlastnosti hráče. Diskriminace na základě etnické příslušnosti byla nalezena pouze v jednom modelu.
Vedoucí práce: Jakub Čihák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses