Návrh a implementace mobilní aplikace pro spolek Junák – český skaut - Pollák, Ondřej (2020)
Moderní technologie prodělaly od počátku 20. století velký rozvoj a dostaly se do všech odvětví lidského života, a to i zájmových a volnočasových, a tak je možné se s~různými produkty moderních technologií setkat i v~rámci skautských aktivit. Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou mobilní aplikace pro spolek Junák - český skaut. Konkrétním cílem bylo vytvořit mobilní hru, kterou mohou členové skautských oddílů využívat při organizování schůzek či výprav. Smyslem hry je využít moderní technologie k~rozšíření skautských dovedností. Ve východiscích práce jsou nejdříve popsány základní pojmy, dále pak postup získání přesných požadavků na aplikaci a její vlastní návrh. V~další části práce je pak uveden popis vývoje výsledné mobilní aplikace, která je praktickým výstupem této bakalářské práce. Aplikace byla testována a validována z~hlediska účelnosti pro cílovou skupinu zadavatelů. Výsledky validace potvrzují s~několika drobnými připomínkami, že vytvořená aplikace splňuje požadavky a může být použitá při činnosti oddílu.