Nákupní chování spotřebitelů na Vysočině v době koronaviru ve vztahu k drive thru prodeji - Hubková, Kateřina (2020)
Diplomová práce zaměřená na změnu nákupního chování lidí na Vysočině v době koronaviru si dává za cíl zhodnotit tuto změnu nákupního chování lidí v době pandemie koronaviru a její možný vliv na podnikatelskou příležitost. Podnikatelskou příležitostí je v tomto případě drive thru prodejna spotřebního zboží na Vysočině. Teoretická část se zabývá spotřebním a nákupním chováním, trendy v nakupování a nákupním chování v době koronaviru. Dále jsou zde vylíčena teoretická východiska uživatelského výzkumu se zaměřením na dotazníkové šetření a hloubkové rozhovory. Následně jsou popsány zdroje podnikatelských příležitostí a využití koronavirové krize v podnikání. Následuje metodická část, která představuje pozadí výzkumu, který je realizován v této práci. V rámci praktické části je popsán původ drive thru způsobu prodeje a jsou představeny příklady drive thru ze světa. Dále je provedena analýza dotazníkového šetření, na základě kterého je provedena faktorová a shluková analýza, jejímž výsledkem jsou cílové skupiny drive thru prodejny na Vysočině. S představiteli cílových skupin jsou provedeny rozhovory. Na závěr je sestaven koncept drive thru prodejny na Vysočině a provedeno jeho zhodnocení.