Látkové závislosti a ich dopad na pracovný život - Surová, Júlia; Hubinková, Zuzana, 1971-; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Témou bakalárskej práce sú látkové závislosti a ich dopad na pracovný život. Cieľom práce je priblížiť problematiku látkových závislosti a odhaliť, akým spôsobom ovplyvnila závislosť pracovný život problematických užívateľov návykových látok. Teoretická časť približuje dôležitú terminológiu látkových závislostí, podstatné definície, vývoj závislostí a taktiež ich liečbu a prevenciu. Zdôrazňuje vplyv závislosti na osobný a pracovný život. Významnou súčasťou práce je postavenie závislých jedincov na trhu práce. Posledná kapitola sa týka vplyvu tejto problematiky na pracovné prostredie, zdôrazňuje straty, ktoré predstavuje pre zamestnávateľov a intervencie, ktoré môžu podniknúť. Na tieto východiská nadväzuje praktická časť, ktorej súčasťou sú poznatky nadobudnuté z hĺbkových rozhovorov s účastníkmi výskumu zhrnuté do troch prípadových štúdií.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses