Přístupy k tvorbě klient/server aplikací v jazyce Java a měření jejich výkonnosti - Dvorský, Tomáš (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím přístupů k tvorbě klient/server aplikací v jazyce Java a jejich výkonností. Cílem práce je demonstrovat měření na aplikacích vytvořených pomocí vysvětlovaných přístupů. V teoretické části práce byly nejprve popsány síťové aplikační architektury. Dále vysvětleny základní konstrukty pro implementaci klient/server aplikací v jazyce Java. Na základě toho jsou v praktické části práce dle dvou zadání implementovány čtyři serverové aplikace, na kterých je prováděno měření výkonnosti. Praktické část se dále věnuje definování testovacích scénářů a jejich sestavení s pomocí měřícího nástroje. Závěrem práce je samotné měření, kde se navzájem porovnávají přístupy k tvoření klient/server aplikací na základě jejich výkonnosti.