Přístupy k tvorbě klient/server aplikací v jazyce Java a měření jejich výkonnosti - Dvorský, Tomáš; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím přístupů k tvorbě klient/server aplikací v jazyce Java a jejich výkonností. Cílem práce je demonstrovat měření na aplikacích vytvořených pomocí vysvětlovaných přístupů. V teoretické části práce byly nejprve popsány síťové aplikační architektury. Dále vysvětleny základní konstrukty pro implementaci klient/server aplikací v jazyce Java. Na základě toho jsou v praktické části práce dle dvou zadání implementovány čtyři serverové aplikace, na kterých je prováděno měření výkonnosti. Praktické část se dále věnuje definování testovacích scénářů a jejich sestavení s pomocí měřícího nástroje. Závěrem práce je samotné měření, kde se navzájem porovnávají přístupy k tvoření klient/server aplikací na základě jejich výkonnosti.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses