Bariéry gay marketingu v České republice - Šiška, Miroslav; Boučková, Jana; Procházková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
V posledních desetiletích se řada firem ve světě rozhodla začít oslovovat LGBT menšinu, jejíž velikost poskytuje mnoho nových potenciálních zákazníků. Pro zaměření na tento segment vzniká označení „gay marketing“, přičemž tento fenomén se postupně stává významnou součástí strategického marketingu velkých firem v téměř libovolném odvětví. Přesto je tento pojem v České republice téměř neznámý a jeho nástroje téměř nepoužívány a to i firmami, které mimo náš trh LGBT komunitu často podporují, hledají k ní nové cesty a snaží se zde formovat silnou vazbu. Tato diplomová práce využívá metody polostrukturovaných kvalitativních rozhovorů s respondenty pohybující se v marketingových odděleních, aby odhalila příčiny této diskrepance. Na základě těchto rozhovorů bylo formulováno 9 bariér ve dvou kategoriích – interní a externí bariéry.
Vedoucí práce: Jana Boučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses