Motivace zaměstnanců generace Y - Švachová, Michaela; Říhová, Gabriela; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá motivací zaměstnanců generace Y. Cílem této diplomové práce je přispět k pochopení motivačních faktorů, které ovlivňují mileniály při výběru pracovního místa a které vedou, pokud nejsou správně reflektovány, ke zvýšené fluktuaci generace Y na současném pracovním trhu. Cílem práce je zjistit, zda je pro mileniály více motivující organizační kultura (určité s ní spojené benefity) nebo okamžité navýšení pracovního ohodnocení o 10 % průměru na dané pozici. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se motivace, dále jednotlivé druhy generací, přičemž s důrazem se věnujeme charakterizaci generace Y. K dosažení vytyčených cílů je zvolena metoda smíšeného výzkumného designu. Výsledky, které budou získány realizací smíšeného výzkumného designu, mohou poskytnout užitečná doporučení pro zaměstnaneckou politiku organizací.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses