Vztah emoční inteligence a fungování týmu - Yudina, Vera (2020)
Diplomová práce je zaměřena na vztah emoční inteligence a fungování týmu. Cílem této diplomové práce je prozkoumat, jaký vliv má EI na fungování v pracovním prostředí mezi jednotlivými zaměstnanci dvou firem, prozkoumat vztah EI a pracovního výkonu, ale také vztah EI a sociálních vztahů mezi spolupracovníky. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. Celkem obsahuje osm kapitol. Teoretická část je věnována emocím, emoční inteligenci a pracovnímu výkonu zaměstnanců. K získání dat je použit kvantitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření doplněno o dodatečné otázky pro vedoucí zkoumaných týmů. Výstupy regresní analýzy jsou okomentované v praktické části. Výsledky výzkumu ukazují, že u pracovníků ve vybraných firmách převažuje vysoká úroveň EI.