Marketing módneho umelca a jeho značky - Petrušková, Nikola (2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá brandingom a marketingovou komunikáciou módnych návrhárov a tvorcov módnych značiek na českom trhu. Práca odhaľuje, ako sa vybraní módni umelci stavajú k brandingu svojej značky, trendom v módnom marketingu a ktorými marketingovými nástrojmi komunikujú svoju značku k zákazníkom. Hlavnou metódou zberu dát sú polo-štruktúrované rozhovory práve s módnymi tvorcami. Táto metóda je doplnená dotazníkovým prieskumom, ktorý prešetruje danú tému z druhej strany, zo strany spotrebiteľov na českom trhu. Výstupom práce sú odporučenia, ktoré by pomohli zviditeľniť módnych tvorcov v ČR a urobiť ich značky atraktívnejšími pre českú verejnosť.