Zhodnocení a návrh fundraisingové strategie vybrané neziskové organizace - Hrubá, Lucie (2020)
Hlavním cílem diplomové práce je návrh vhodné fundraisingové strategie pro vybranou neziskovou organizaci #Holky z marketingu. Za tímto účelem je analyzován vzorek deseti zapsaných spolků, jejich zdroje financování a metody fundraisingu. Součástí práce je také provedená analýza vnějšího okolí pomocí analýzy PESTLE a analýza vnitřních faktorů, která vychází ze sekundárních dat a z rozhovoru se spoluzakladatelkou spolku Holky z marketingu. Výsledky z těchto analýz jsou shrnuty v analýze SWOT a na jejím základě navržena fundraisingová strategie pro spolek Holky z marketingu. Tato strategie se opírá především o zdroje získané vlastní činností a od firemních dárců. Dále byly na základě analýzy navrženy vhodné fundraisingové metody, které by měl spolek do své strategie získávání zdrojů zahrnout.