Zhodnocení a návrh fundraisingové strategie vybrané neziskové organizace - Hrubá, Lucie; Boukal, Petr, 1962-2022; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavním cílem diplomové práce je návrh vhodné fundraisingové strategie pro vybranou neziskovou organizaci #Holky z marketingu. Za tímto účelem je analyzován vzorek deseti zapsaných spolků, jejich zdroje financování a metody fundraisingu. Součástí práce je také provedená analýza vnějšího okolí pomocí analýzy PESTLE a analýza vnitřních faktorů, která vychází ze sekundárních dat a z rozhovoru se spoluzakladatelkou spolku Holky z marketingu. Výsledky z těchto analýz jsou shrnuty v analýze SWOT a na jejím základě navržena fundraisingová strategie pro spolek Holky z marketingu. Tato strategie se opírá především o zdroje získané vlastní činností a od firemních dárců. Dále byly na základě analýzy navrženy vhodné fundraisingové metody, které by měl spolek do své strategie získávání zdrojů zahrnout.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses