City logistika - neasistované doručení zásilek - Bílek, Ondřej (2020)
Práce řeší problematiku doručování zásilek poskytovateli KEB služeb, ve vztahu s problematikou poslední míle. Vlivem růstu realizovaných přeprav zásilek, objednaných na trhu B2C prostřednictvím internetu a tlaku na maximalizaci zákaznického komfortu, je nutné implementovat nová řešení pomocí dostupných technologií. V práci jsou prezentovány metody neasistovaného doručení, následně je vybrána vhodná metody pro český trh, kterou jsou takzvané Parcel Lockery. Cílem této práce je zmapovat současný stav poskytovatelů a provozovatelů Parcel Lockerů, ve vztahu k jejím uživatelům a následně prezentovat doporučení a pozorované jevy. Výsledky práce ukazují, že Parcel Lockery nejsou zatím veřejností zcela přijaty. Doporučení pro operátory KEB zahrnují nové funkcionality pro Parcel Lockery a možnost oslovení nových zákazníků.