City logistika - neasistované doručení zásilek - Bílek, Ondřej; Novák, Radek, 1960-; Kolář, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Práce řeší problematiku doručování zásilek poskytovateli KEB služeb, ve vztahu s problematikou poslední míle. Vlivem růstu realizovaných přeprav zásilek, objednaných na trhu B2C prostřednictvím internetu a tlaku na maximalizaci zákaznického komfortu, je nutné implementovat nová řešení pomocí dostupných technologií. V práci jsou prezentovány metody neasistovaného doručení, následně je vybrána vhodná metody pro český trh, kterou jsou takzvané Parcel Lockery. Cílem této práce je zmapovat současný stav poskytovatelů a provozovatelů Parcel Lockerů, ve vztahu k jejím uživatelům a následně prezentovat doporučení a pozorované jevy. Výsledky práce ukazují, že Parcel Lockery nejsou zatím veřejností zcela přijaty. Doporučení pro operátory KEB zahrnují nové funkcionality pro Parcel Lockery a možnost oslovení nových zákazníků.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses