Srovnání současného povědomí o pojmu Smart cities mezi Slovenskou a Českou republikou - Temer, Stanislav; Židková, Nikola; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Pojem Smart City se na veřejnosti vyskytuje čím dál více, velká města se stávají centrem života pro více než polovinu populace a s tím se objevují problémy s kvalitou života obyvatel, znečištěním ovzduší nebo neefektivností správy měst. Nezastavitelný pokrok technologie implementuje právě koncept Smart City a dělá tak z klasického města takzvané „chytré město“. Tato bakalářská práce definuje a objasňuje pojem Smart City a pojmy s ním spojené. Hlavním cílem práce je zmapovat povědomí lidí na území Slovenské a České republiky o pojmu Smart City. Města postupně implementují koncept Smart City a tahle závěrečná práce monitoruje povědomí a pohled lidí na tuhle implementaci. Provedením dotazníkového šetření byly získané a následně analyzované odpovědi lidí žijících na Slovensku a v Čechách a na základě získaných výsledků byly utvořeny závěry a doporučení. Data získaná z dotazníkového šetření nebo vytvořená doporučení můžou být přínosná pro vedení měst, která je mohou použít pro vlastní plánování nebo další analýzy.
Vedoucí práce: Nikola Židková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses