Implementace modelu výběru optimální strategie v karetní hře Magic : The Gathering - Vojta, David (2020)
Cílem této práce je demonstrovat proces výběru optimální strategie při mulliganu v karetní hře Magic: the Gathering. Mulligan tvoří nezbytnou část hry, která se odehrává při zahájení zápasu, po odebrání první sestavy karet hráči. Během této části se hráč rozhoduje, zda si ponechat úvodní sestavu karet, tzv. ruku karet, nebo ji vyměnit za jinou. Optimalizací strategie při fázi mulliganu bude možné zvýšit pravděpodobnost výhry v každém zápasu. V práci jsou představeny metody analýzy a optimalizace strategie, tedy rozhodovacího procesu, z nichž je následně vybrána metoda částečné simulace hry, která je dále realizována v programovacím jazyce Python. Realizace této simulace umožní vyhodnotit a rozlišit kvalitu jednotlivých úvodních sestav karet (tzv. rukou) při mulliganu a tím určit, jak by měl vypadat rozhodovací proces. Tato realizace slouží zároveň jako nástroj pro hráče s praktickým využitím. Výsledky nejen simulace, ale i ostatních zmíněných metod jsou následně interpretovány v podobě rad. Z těchto rad se vytvoří rozhodovací strom, který by hráč měl být schopen využít k optimalizaci jeho rozhodovacího procesu při mulliganu, a tím si zvýšit pravděpodobnost k výhře.