Manuál grafických prvkov používaných v marketingu - Havrilčáková, Kristína (2020)
Hlavným cieľom tejto práce je zhotovenie manuálu grafikách prvkov pre dvanásť vybraných odvetví, ktorý popíše, aké prvky je v jednotlivých kategóriách vhodné použiť pri zhotovovaní loga. Teoretická časť popisuje základné pojmy v oblasti grafického dizajnu. Táto časť práce je rozdelená do troch celkov - farby, tvary a typografia. Je opísaná ich základná terminológia a psychológia ich pôsobenia. Praktická časť práce pozostáva z detailnej analýzy log používaných v daných odvetviach. Na základe tejto analýzy je zhotovený manuál grafických prvkov, ktorý zahŕňa informácie o tom, ktoré farby, tvary a aký druh písma sú pre dané odvetvie najvhodnejšie.