Manuál grafických prvkov používaných v marketingu - Havrilčáková, Kristína; Horný, Stanislav, 1955-; Krsek, Libor, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Hlavným cieľom tejto práce je zhotovenie manuálu grafikách prvkov pre dvanásť vybraných odvetví, ktorý popíše, aké prvky je v jednotlivých kategóriách vhodné použiť pri zhotovovaní loga. Teoretická časť popisuje základné pojmy v oblasti grafického dizajnu. Táto časť práce je rozdelená do troch celkov - farby, tvary a typografia. Je opísaná ich základná terminológia a psychológia ich pôsobenia. Praktická časť práce pozostáva z detailnej analýzy log používaných v daných odvetviach. Na základe tejto analýzy je zhotovený manuál grafických prvkov, ktorý zahŕňa informácie o tom, ktoré farby, tvary a aký druh písma sú pre dané odvetvie najvhodnejšie.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses