Všímavost ve vztazích, zvládní stresu a prevence pracovního vyhoření - Kadubcová, Klára; Vich, Marek; Pašmik, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Všímavost je fenoménem dnešní doby a pro své kladné benefity na lidský organismus ji zakomponovalo již několik společností do svých firemních struktur a nabízí ji svým zaměstnancům v boji proti stresu a pracovnímu vyhoření. Kurz RMT pomocí všímavosti a vztahové všímavosti reaguje na dnešní dynamicky se vyvíjející společnost a snaží se kultivací tréninku vztahové všímavosti napomoci s možnými negativními dopady dnešní doby. Cílem této práce je kvalitativně prozkoumat, zdali kurz RMT napomohl jeho absolventům s pociťovaným stresem v soukromých, ale i pracovních podmínkách a zdali může fungovat i jako prevence vůči pracovnímu vyhoření. Tato práce se také snaží reagovat na probíhající pandemii Covid-19 a její dopad na absolventy kurzu. Kvalitativní výzkum byl inspirován metodou IPA a výsledky naznačují, že kurz RMT funguje jako efektivní způsob v boji proti stresu, napravení mezilidské komunikace, zlepšení vztahu k sobě, ale i k druhým lidem, a to jak v soukromé rovině, tak pracovní.
Vedoucí práce: Marek Vich
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses