Návrh produktu oblasti cestovního ruchu pro generaci Z - Neumannová, Aneta (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou tvorby nového produktu v oblasti cestování pro generaci Z a využívá kreativní metodiku Design Thinking. Metoda je založena na komplexním pochopení zákazníka s cílem vytvoření produktu, který splňuje jeho potřeby a požadavky. Teoretická část práce definuje etapy Design Thinkingu a pro uvedení do kontextu zmiňuje více přístupů. Dále popisuje cílový segment generace Z a další využité metody marketingového výzkumu. Metodologická část vysvětluje průběh výzkumu a naznačuje provázanost jednotlivých etap s již zmíněnými marketingovými metodami. V praktické části je proces Design Thinkingu aplikovaný na tvorbu cestovatelského produktu. Hlavním cílem práce je prostřednictvím této metody vytvořit produkt či službu splňující požadavky cílových uživatelů. Výsledkem práce je zpracovaný návrh na produkt přesně dle potřeb uživatele.