Způsobuje nízká mzda žen vyšší porodnost v České republice? : - Molková, Michaela (2021)
Cílem této bakalářské práce je ověřit předpoklad, zda nízká mzda žen má pozitivní vliv na porodnost v České republice. V teoretické části jsou vysvětleny ekonomické i neekonomické faktory ovlivňující porodnost. V praktické části byla testována hypotéza pomocí regrese panelových dat. Do regrese bylo zahrnuto všech 14 krajů České republiky v letech 2011-2018. Výsledkem regresní analýzy je pozitivní vztah mezi porodností a mzdou žen, čímž by moje uvedená hypotéza mohla být vyvrácená. Statistickou významnost má i zaměstnanost žen na porodnost v České republice, který je také pozitivní.