Způsobuje nízká mzda žen vyšší porodnost v České republice? - Molková, Michaela; Brožová, Dagmar, 1958-; Čihák, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je ověřit předpoklad, zda nízká mzda žen má pozitivní vliv na porodnost v České republice. V teoretické části jsou vysvětleny ekonomické i neekonomické faktory ovlivňující porodnost. V praktické části byla testována hypotéza pomocí regrese panelových dat. Do regrese bylo zahrnuto všech 14 krajů České republiky v letech 2011-2018. Výsledkem regresní analýzy je pozitivní vztah mezi porodností a mzdou žen, čímž by moje uvedená hypotéza mohla být vyvrácená. Statistickou významnost má i zaměstnanost žen na porodnost v České republice, který je také pozitivní.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses