Vnímání brandu mladou generací - Brázdilová, Michaela (2020)
Diplomová práce se zabývá vnímáním významné české značky Kofola. Cílem práce je zjistit, jak je vnímána konkrétně mladou generací ve věku 18-34 let, na kterou Kofola nejčastěji směřuje své marketingové aktivity. Dílčím cílem pak je zmapování marketingové komunikace značky a navrhnutí případných doporučení na její zlepšení. Teoretická část práce přibližuje základní pojmy z oblasti značky a jejího budování, stejně jako principy marketingové komunikace a její nástroje. Praktická část představuje značku Kofola se zaměřením na její komunikaci skrze všechny kanály. Následně je v práci vyhodnocen vlastní výzkum v podobě ankety, které se zúčastnilo 559 respondentů, a také individuálních rozhovorů se šesti zástupci cílové skupiny.