Komparace rodinné politiky ČR, Francie a Švédska v období 2010-2019 - Černá, Karolína; Steiner, Petr; Pikhartová, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Práce se zabývá komparací rodinné politiky České republiky, Švédska a Francie se zaměřením na přímou finanční podporu poskytovanou státem. Komparace je provedena na třech typech modelových rodin v různém složení. Na základě výzkumu se zjistilo, že Česká republika dosahuje nejvyššího poměru přímé finanční podpory za období 6 měsíců k průměrnému příjmu za stejné období ve dvou modelových rodinách, přesněji v rodině s oběma rodiči a jedním nezaopatřeným dítětem a v rodině se samoživitelkou a jedním nezaopatřeným dítětem. Švédsko na druhé straně poskytuje originální systém rodičovské dovolené, který nabízí stejné možnosti oběma partnerům a umožňuje snadné skloubení práce a rodinného života. Francie dosahuje nejlepších výsledků v rámci modelové rodiny, která je složena ze tří nezaopatřených dětí a dvou rodičů.
Vedoucí práce: Petr Steiner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses