Podpora sportu z veřejných rozpočtů - Rogo, Milan (2021)
Tato práce se zabývá problematikou financování sportu z veřejných rozpočtů, historic-kým vývojem v České republice před zrušením loterijního zákona a vývoji po zrušením. Dále přínosy sportu ekonomice a porovnání s jinými členskými zeměmi Evropské unie, jak tyto vybrané členské státy tvoří politiku financování sportovního sektoru, také jak na problematiku financování sportu reagují dobrovolníci. V práci je věnována část pro nastínění možnosti sponzoringu ze soukromé sféry, jaké jsou přínosy pro jednotlivé sportovní organizace, sponzory a ekonomiku. Dále diplomová práce mezi sebou porov-nává vybrané sportovní organizace z pohledu velikosti jejich příjmů. Jakou část příjmů zaujímají dotace z veřejných rozpočtů.