Podpora sportu z veřejných rozpočtů - Rogo, Milan; Votava, Libor; Jiroušková, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Tato práce se zabývá problematikou financování sportu z veřejných rozpočtů, historic-kým vývojem v České republice před zrušením loterijního zákona a vývoji po zrušením. Dále přínosy sportu ekonomice a porovnání s jinými členskými zeměmi Evropské unie, jak tyto vybrané členské státy tvoří politiku financování sportovního sektoru, také jak na problematiku financování sportu reagují dobrovolníci. V práci je věnována část pro nastínění možnosti sponzoringu ze soukromé sféry, jaké jsou přínosy pro jednotlivé sportovní organizace, sponzory a ekonomiku. Dále diplomová práce mezi sebou porov-nává vybrané sportovní organizace z pohledu velikosti jejich příjmů. Jakou část příjmů zaujímají dotace z veřejných rozpočtů.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses