Trh práce Karlovarského kraje se zaměřením na okres Sokolov - Štebelová, Klára (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na trh práce Karlovarského kraje s bližším zaměřením na okres Sokolov. V této bakalářské práci se jedná zejména o problematiku tohoto regionu v ekonomické situaci a na trhu práce. Cílem této práce je analýza trhu práce, zejména ukazatele podílu nezaměstnaných osob, a to v letech 2010 až 2020. Na rok 2020 je zde kladen speciální důraz z důvodu zhoršení ekonomické situace v tomto období. Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly, které se pak dělí do jednotlivých podkapitol. První kapitola je zaměřena na základní charakteristiku Karlovarského kraje. Druhá kapitola se zaměřuje na vysvětlení teoretických definic, které jsou potřeba k této práci. A nakonec třetí kapitola, která je praktickou částí. Zde se analyzuje vývoj makroekonomických ukazatelů (nezaměstnanost, HDP, hrubé mzdy), důležitá odvětví v Karlovarském kraji, vývoj a význam těžby uhlí pro okres Sokolov, analýza roku 2020 a nakonec vyhlídky do budoucna pro okres Sokolov. K analýze se používají zejména data z Českého statistického úřadu, Ministerstva práce a sociálních věcí a Úřadu práce ČR.