Řízení práce z domova jako náplň práce manažera 21. století - Křížová, Jana (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou fenoménu práce z domova, a to zejména z pohledu řídících pracovníků. V teoretické části je představena právní úprava práce z domova, její historie a možný předpoklad vývoje do budoucna. Dále jsou představeny výhody a nevýhody tohoto typu práce, a to z pohledu manažerů i zaměstnanců, včetně možných východisek při implementaci práce z domova. V neposlední řadě se teoretická část zaměřuje na zkoumání spokojenosti, motivace a angažovanosti pracovníků. V metodice jsou představeny možné způsoby měření těchto tří aspektů a jsou z nich vybrány ty nejvhodnější metody, které byly užity v dotazníkovém šetření. V praktické části jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření, které mohou poskytnout vodítka pro manažery při vedení pracovníků pracujících z domova. V závěru práce se celkově zhodnocuje trend práce z domova, jeho přínosy a možný budoucí vývoj.