Inovační výkonnost ČR v komparaci s EU-28 - Lietavec, Patrik; Nečadová, Marta; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa venuje meraniu inovačnej výkonnosti ČR v komparácii s výkonnosťou EU-28 pomocou modelu, ktorý kombinuje využitie kompozitných indikátorov a zisťovanie efektívnosti inovačného systému. Popri využívaní súhrnných indexov na hodnotenie inovačnej výkonnosti sa v súčasnosti dostáva do popredia problematika efektívnosti vynaložených zdrojov a prijatých politických opatrení, avšak stále nie je jasné, ako k jej meraniu pristupovať. Teoretická časť práce je zameraná na identifikáciu trendov a slabých miest súčasného prístupu k posudzovaniu inovačnej výkonnosti. Obsahom praktickej časti je predstavenie modelu na jej meranie, jeho demonštrácia na príklade inovačnej výkonnosti ČR v porovnaní s EU-28, ako aj hodnotenie efektívnosti inovačných systémov vybraných územných celkov. Inovačná výkonnosť Českej republiky je v absolútnych číslach pod priemerom EÚ, avšak z hľadiska efektívnosti je v sledovanom súbore európskych štátov nadpriemerná.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses