Ekonomické a právní konsekvence založení a držby majetku za pomoci svěřenského fondu - Průdek, Jakub; Kubíček, Aleš; Velinov, Emil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této diplomové práce je rámcové porozumění a popis současného tuzemského prostředí točícího se okolo svěřenských fondů za účelem formulace hypotéz pro další výzkum. Důvodem vyhotovení této práce je poměrně nesourodý přístup a kontroverzní názory mezi odborníky na toto téma. Současně došlo v rámci výzkumné práce analýze vnitřních vztahů v rodinách zakladatelů těchto fondů včetně procesu samotného založení fondu. V rámci praktické části bylo uskutečněno 6 hloubkových rozhovorů s experty v tomto oboru, kteří se zabývají zakládáním a správou svěřenských fondů. Rozhovory byly vedeny formou rozhovoru zaměřeného na problém za účelem tvorby teorie. V rámci analýzy výsledků došlo k identifikaci problémů spojených s vyčleněním majetku do správy fondu a zejména komunikaci souvisejících informací. Současně byl analyzován názor expertů na osobu svěřenského správce a cíle zakladatelů, přičemž tyto domněnky byly následně zapracovány do modelu ideálního svěřenského správce. V neposlední řadě došlo k odhalení názoru expertů na současné legislativní a ekonomické prostředí pro tuzemské svěřenské fondy.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses