Vnímanie Body Image českými spotrebiteľmi a jeho vplyv na kúpne správanie v oblasti kozmetiky - Kováčová, Simona; Stříteský, Václav; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá vnímaním Body Image českými spotrebiteľmi a jeho vplyvom na kúpne správanie v oblast kozmetiky. Cieľom diplomovej práce je na základe prevedených výskumov identifikovať body image na českom trhu so zameraním na cieľovú skupinu spotrebiteľov kozmetiky vo veku od 15 do 65 rokov, porovnať vnímanie spotrebiteľov s mediálnou prezentáciou body image v reklame a zhodnotiť jeho dopady na kúpne správanie na trhu kozmetiky. Cieľom práce je taktiež prostredníctvom dát z MML- TGI odkryť segmenty, ktoré sa dosiahli jednotlivými analýzami na základe prístupu k atraktivite. Teoretická časť diplomovej práce sa zaoberá samotným pojmom body image, jeho históriou a súvislosťou so sebavedomím, marketingovým významom body image a nákupné správanie spotrebiteľa v kozmetickom odvetví. Dotazníkové šetrenie identifikuje aktuálne vnímanie atraktivity českým spotrebiteľom a zisťuje jej dôležitosť v bežnom živote českého spotrebiteľa, skúma nákupné správanie v oblasti kozmetiky a postoj k reklame v súvislosti s body image. Obsahová analýza sa zaoberá jednotlivými skúmanými znakmi na modeloch a modelkách, ktorých kozmetické spoločnosti používajú do svojich inzercií. Diplomová práca na záver zhŕňa výsledky výskumov.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses