Workoholismus a jeho dopad ve vybrané společnosti - Kunftová, Dominika; Legnerová, Kateřina, 1965-; Dohnalová, Marie, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavním cílem diplomové práce je zjištění míry workoholismu u zaměstnanců ve vybrané společnosti. Dále pak analýza přístupu vedoucích zaměstnanců k případné existenci workoholismu u jejich podřízených a zjištění využívání opatření, jak aktivně předejít závislosti na práci. V teoretické části nejprve vymezuji workoholismus, jeho rysy, znaky, typologii, příčiny, důsledky a možnou prevenci jeho výskytu. Se závislostí na práci úzce souvisí i syndrom vyhoření, kterému je také následně věnována patřičná pozornost. Praktická část diplomové práce obsahuje výzkum, který je realizován pomocí dotazníkového šetření – kvantitativní perspektivou. Jeho nedílnou součástí je ověření výskytu workoholismu u zaměstnanců v konkrétní společnosti pomocí testu Dr. Robinsona, který je v dostupné literatuře považován za jeden z nejpropracovanějších. Kvalitativní šetření formou polostrukturovaného rozhovoru s vedoucími zaměstnanci doplňuje celkový výzkum. V závěru práce tak dokáži navrhnout konkrétní opatření.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses