Povědomí o službách VOD a jejich vývoj na českém trhu - Czerný, Viktor (2020)
Bakalářská práce se věnuje tématu digitální distribuce audiovizuálních děl a služeb VOD, povědomí o nich a jejich vývoji na českém trhu. V teoretické části jsou na začátku vymezeny základní pojmy týkající se digitální distribuce, dále jsou zde uvedeny jednotlivé způsoby dělení VOD služeb, náčrt českého audiovizuálního pole a jeho segmentů, popis licencování audiovizuálních děl a problematika nelegální distribuce. Další kapitola nabízí přehled těch nejznámějších a nejvyužívanějších zahraničních i českých VOD služeb. Praktická část se následně zabývá interpretací dat získaných z provedeného výzkumu, který se zaměřil na povědomí respondentů o VOD službách a míru jejich využívání na českém trhu.