Testování prototypu služby v oblasti výživových doplňků - Milichovský, Václav (2020)
Tato diplomová práce se zabývá testováním prototypu služby, která na základě údajů o uživateli poskytuje personalizovaná doporučení výživových doplňků. Cílem práce je navrhnout a otestovat prototyp této služby. Teoretická část se zabývá vybranými moderními metodami pro tvorbu nových produktů, metodou Lean startup, nástroji používanými k zachycení business modelů a prototypováním. V praktické části jsou využity principy a nástroje metody Lean startup. Na základě úvodního průzkumu je vytvořen Lean Canvas a stanoveny hypotézy o business modelu služby. Na základě stanovených hypotéz a zjištění z úvodního průzkumu je navržen prototyp služby, který je posléze testován a pomocí získaných dat jsou ověřovány klíčové předpoklady pro životaschopnost této služby.